Nytt verksamhetsår!

Tiden går fort när man har roligt! Ny styrelse har valts och planerna för verksamhetsåret håller på att fastställas i skrivande stund. Så håll utkik här på vår facebooksida samt här på hemsidan för uppdateringar.

En riktigt glädjande och rolig nyhet är att styrelsen i förra veckan adjungerade in två nya styrelseledamöter. Vi hälsar Steffi Johansson Öhman och Mattias Hallberg varmt välkomna!  Nu ska vi få lära känna dem lite närmre.

 

  Hej Steffi! Vem är du?

Jag är snart 25 år gammal och har nyligen tagit min fil. kand. i retorik med inriktning på opinionsbildning från Södertörns Högskola. Till vardags arbetar jag med marknadsföring, opinionsbildning och evenemang inom spelbranschen. Utöver mitt arbete har jag även förtroendeuppdrag inom Moderata ungdomsförbundet, bl.a. inom Stockholms kommitté för moderata studenter (MST-kommittén) och är även drivande i nätverket Spel i Sverige, som fokuserar på bl.a. regulatoriska frågor inom spelbranschen. Jag har tidigare år syns till hos Högalidsmoderaterna, men kommer nu särskilt att bidra med kunskap och erfarenheter kring marknadsföring och sociala medier. En sak som inte så många känner till om mig är att jag tidigare har tränat balett på elitnivå och varit anställd vid Kungliga Operan. Min första roll var att spela en liten pojke.

 

 

 Hej Mattias Hallberg! Kan du berätta lite om dig själv?

Jag är nationalekonom med ett stort engagemang för skolfrågor. Jag var tidigare ordförande för Sveriges Elevkårer som är Sveriges största ungdomsorganisation. Där jobbade jag med att företräda eleverna i skolpolitiken. Mitt andra stora intresse är utrikes- och säkerhetspolitik. Jag kom nyligen tillbaka till Södermalm efter att ha gjort praktik på Svenska ambassaden i Washington. Förutom politik så gillar jag att laga och äta god mat. Därför älskar jag att restaurangscenen utvecklas så bra här runt Hornstull (Steam på Krukmakargatan rekommenderas starkt för lunch och det är obligatoriskt att testa mousserande sake på Barobao på Hornsgatan). När jag cyklar fram och tillbaka till universitetet är det antingen en podcast från Slate eller Håkan Hellström som dunkar i hörlurarna. Får jag tid över en kväll försöker jag se en film på Bio Rio.